1680 София, ул. Невестина скала 18, ап.15
тел.: 02 950 55 05, тел.: 0888 743 625
e-mail: office@travelgate-bg.com


БУТИКОВИ ПОЧИВКИ
КИТАЙ

16 Дни/14 Нощувки
Самолет
Резервация / Запитване 
Цена: 1600 €


CN/Beijing 2.JPG
« CN/china1.jpg CN/Xian 3.JPG CN/Xian 1.JPG »


ПРОГРАМА

ДЕН 1
Излитане в 17.45 с редовен полет на Катарски авиолинии за Доха. Кацане в 22.20ч. Излитане за Пекин в 01.30ч. Нощен полет.

ДЕН 2
Кацане в Пекин в 14.15ч. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (UNESCO) - може би най - известната забележителност в Китай, провъзгласена за подвиг на инженерството и човешкия стремеж. Следва посещение на гробниците на династията Мин и Храмът на светия дух. Обяд в местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Посещение на площад Тянанмън, най-големия градски площад в света, който побира 1 млн. души. Разглеждане на Забранения град (UNESCO) и Зимния императорски дворец Гугун - резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, най – големия дворцов комплекс в света с посещение на Залите на висшата хармония и на запазването на хармонията. Разходка из градините с многобройни павилиони и алпинеуми. Следва посещение на Храма на небето Тиентан (UNESCO) – най - свещеният императорски комплекс в Пекин, шедьовър на архитектурата, построен от императорите на династиите Мин и Цин, от където те са почитали небесата като върховни жреци и 2 пъти в годината отправяли молитвите си за добра реколта. Интерес представляват Центърът на света - според китайците, Стената на ехото и централната сграда – Храмът на плодородието. Обяд в китайски ресторант. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Полудневен тур с посещение на Храма Лама и разходка из живописните улички на стария квартал наречени Hutong. Обяд в местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Свободно време. По обяд освобождаване на стаите и трансфер до гарата за отпътуване с влак за Сиан в14.48ч. Пристигане в Сиан в 20.59ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 7
Закуска. Разглеждане на старата част на Сиан с древните крепостни стени, най - добре запазените в цял Китай с дължина 12 км и едни от най - завършените древни военни системи в света. Посещение на джамията (в китайски стил) в Стария град и свободно време за разходка. Следваща спирка за разглеждане е Историческия музей, който представя историята на Китай, обединен около първата столица Сиан в близост до река Хуанхъ („Жълтата река”). Обяд в местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 8
Закуска. Разглеждане на Теракотената армия (UNESCO) – един образцов свят под земята (300 г. пр. Хр.). За да подсигурят живота си в отвъдното, владетелите от миналото измисляли всевъзможни неща: издигали ритуални гробници, нареждали да мумифицират телата им, трупали в тях храни, облекло и съкровища и вземали със себе си поданиците под формата на дървени или глинени фигурки, които в естествения си ръст, с реалистичното си облекло и оръжие и индивидуално оцветени лица пренасят посетителя в далечен, чужд свят. Обяд в местен ресотрант. Следваща спирка за разглеждане е Голямата пагода на дивата гъска – символ на старата част на града, добре запазената древна сграда е свещено място за поклонение на будистите, построена през 652 г. и състояща се от 7 етажа. Нощувка.

ДЕН 9
Трансфер до гарата и отпътуване с влак в 10.05 ч за Luoyang. Пристигане в Luoyang в 11.43ч. Посрещане и посещение на пещерите Лунмън (UNESCO) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века, с повече от 100 000 изображения на Буда, негови ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда. Обяд в местен ресторант. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 10
Закуска. Посещение на известния манастир Шао лин, разположен в планината Суншан, известен не само с дългата си история, но и с ролята си в Китайския Будизъм и бойни изкуства. Присъствие на демонстрация на бойни изкуства, представени от ученици на манастира. Вечерта трансфер до летището и излитане за Шанхай в 21.50ч. с полет MU 5528. Кацане в Шанхай в 23.35ч. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

ДЕН 11
Закуска. Посещение на храма на Нефритения Буда и на Чайнатаун с градината Ю Юан в старата част на града. Отпътуване за The Bund – бившият международен квартал със забележителни 26 сгради в различни архитектурни стилове от готика и барок до класицизъм и ренесанс, в които са се помещавали посолства, банки и търговски къщи на основните европейски сили. Зоната е отворена за посещение от 2010 г. Свободно време за разходка и шопинг по главната търговска улица Нандзин. Нощувка.

ДЕН 12
Закуска. Посещение на плаващия град Zhujiajiao с обяд в местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 13
Закуска. Трансфер до летището за заминаване за Хонг Конг в 09.20ч с полет MU501 . Кацане в Хонг Конг в 11.50ч. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Кратка почивка. Начало на туристическата програма с местен екскурзовод. Разходка по крайбрежната алея на звездите при пристанището Виктория. Преминаване покрай търговската част на града Уанчай, за да се достигне до връх Виктория, откъдето се открива невероятна 360 градусова панорама към целия Хонг Конг и Коулун, както и към оживеното пристанище. Обиколката продължава към района Абърдийн с рибарски лодки в типичен японски стил и плаващи ресторанти, акостирали в едни от най-интересните заливи Репулс Бей и Дийп Уотър Бей. Нощувка.

ДЕН 14
Закуска. Целодневна екскурзия до Макао. Отпътуване в 07.30 ч. от хотела, трансфер до пристанището и продължаване с ферибот за Макао. Градът Макао, на по – малко от един час с ферибот от Хонг Конг, е популярна дестинация, в която съжителстват в перфектна хармония източните и западните култури, както и заради отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Връщане в хотела около 20.30 ч. Нощувка.

ДЕН 15
Закуска. Свободно време. Късно освобождаване на стаите. Около 22.00ч трансфер до летището за полет за Доха в 01.20ч.

ДЕН 16
Кацане в Доха в 04.40ч. Излитане за София в 07.35ч. Кацане в София в 12.40ч.


Цените включват:
 • самолетен билет София – Доха – Пекин и Хонг Конг – Доха – София;
 • летищни такси;
 • Личен екскурзовод на руски език;
 • Индивидуални трансфери по всички маршрути описани в програмата;
 • Всички трансфери до/от хотели, летища, ж.п. гари;
 • Входни такси за всички музеи споменати в програмата;
 • Всички закуски и обяди споменати в програмата;
Хотелско настаняване в хотели 4 или 5*;
 • Всички вътрешни полети и влакови билети описани в програмата;
 • медицинска застраховка с покритие 10’000 евро;

Цените НЕ включват:
 • Лични разходи;
 • бакшиши;
 • виза за Китай и Хонг Конг - около 80.00 щ.д.
 • Вечери;

Необходими документи за виза:
 • задграничен паспорт с минимум 6 месечна валидност към крайната дата на пътуване – оригинал;
 • 1 цветна снимка;
 • попълнен формуляр за виза;
 • “Травел гейт” съдейства за подготовката и подаването на документите за виза без такса и без лично явяване на клиента в посолството;

ЗА КОНКРЕТНИ ЦЕНИ И ДАТИ ПО ТАЗИ ПРОГРАМА МОЛЯ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАШ СЛУЖИТЕЛ.Travel Gate © 2008 foote-cards.gif Уеб Дизайн: ПроСтудио