1680 София, ул. Невестина скала 18, ап.15
тел.: 02 950 55 05, тел.: 0888 743 625
e-mail: office@travelgate-bg.com


БУТИКОВИ ПОЧИВКИ
ПЕРУ

11 Дни/8 Нощувки
Самолет
Резервация / Запитване 
Цена: 1365 USD


PE/Peru_Lima_1.jpg
« PE/Peru_Lima_2.jpg PE/peru_machu_pikchu_1.jpg PE/Peru_Machu_Picchu_2.jpg »

Lima – Ica – Nasca – Ballestas - Cusco–Machu Picchu


Ден 1
Излитане по маршрут София - Мадрид - Лима

Ден2
Кацане в Лима в 06.10ч. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания от вас хотел. Кратка среща във фоайето на хотела с представител на фирмата-партньор на “Травел Гейт” за обсъждане на детайлите около предстоящите дни. Следобяд начало на сити тур на Лима - площад Plaza de Armas, Катедралата, църквата San Francisco с впечатляващите й катакомби. След това ще се отправим към новата част на Лима и ще разгледаме кварталите San Isidro и Miraflores, както и модерния шопинг център Larco Mar, откъдето се открива внушителна гледка към Тихия океан. Късния следобед връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Ранен трансфер до Ica City. Оттам продължаваме към платото Наска – едно от най-тайнствените и мистериозни места в Южна Америка. По желание и срещу доплащане ще имате възможността да наемете малък самолет, за да разгледате «шедьоврите» на Наска от въздуха. След това ще посетим Културния център на Наска Nasca Artesian и Италианския музей, който разкрива много от древната култъра на Наска. Обратен трансфер до Ica. Настаняване в хотела. Нощувка в Ica.

Ден 4
Закуска. Отпътуване в посока северозапад към краибрежието на Тихия океан. Оттам ще се качим на моторна лодка, за да посетим островите Ballestas, където ще можете да наблюдавате морски лъвове, корморани, пеликани, както и много други видове морски птици живеещи във водите на Тихия океан. След това ще посетим Националния резерват Paracas и музея Julio C. Tello. Обратен трансфер до Лима. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка в Lima.

Ден 5
Закуска. Трансфер до летището в Лима за полет до Cusco. След като кацнете в Cusco директно от летището ще се отправите към местността Urubamba, или известна още като Свещената долина на инките. Тук ще разгледате свещените за инките градове Pisac и Ollantaytambo. През долината минава и река Urubamba (позната още с имената Vilcanota и Wilcamayu). Инките вярвали в свещената сила на реката, т.к. тя давала живот на цялата долина. В комбинация с добрите географски и климатични условия това станало предпоставка точно там инките да построят градовете си. По този начин това място се превърнало в една от най-важните точки от империята на инките и важен център за добив на пшеница и царевица в цяло Перу. По време на турът ни ще видим множество археологически артефакти, стари селища на инките, крепостните стени на Ollantaytambo, индиански пазар, както и самия древен град Ollantaytambo. Нощувка в хотел в Ollantaytambo.

Ден 6
Закуска. Рано сутринта ще се отправим към ж.п. гарата в Ollanta и заминаване с влак за Aguas Calientes. Линиите на влака следват живописната долина на река Urubamba. Пристигане в Aguas Calientes. От тук ще се качим на обществен туристически автобус, за да разгледаме известния Изгубен град на Инките Machu Picchu – една от най-внушителните цитадели в цял свят. Градът се намира на 2400 метра надморско равнище, на един от склоновете на долината Urubamba. Machu Picchu е обявен за исторически паметник на Перу през 1981-ва година, а през 1983-та е включен и в списъка на UNESCO. Machu Picchu е построен в класическия за инките стил, а именно от полирани бели камъни. Най-важните постройки са Intihuatana (Храмът на Слънцето) и Стаята на трите Прозореца. Именно те са религиозния център Machu Picchu. След разходката ще се върнем до Aguas Calientes откъдето ще се качим на влак за Cusco. Настаняване в хотел в Cusco. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Начало на 4-часов сити тур на Cusco – столицата на Империята на Инките. Ще се разходим по калдаръмените улички на града, които ще ни отведат до главния площад Plaza de Armas заобиколен от сгради в колониален стил. След това ще посетим храмът на Слънцето “Korikancha Temple”, известен още с името Santo Domingo. Разходката продължава с посещение на древния Cusco с останки от времето на инките: Sacsayhuaman, Quenko и Tambo Machay. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Днес рано сутринта ще поемем на юг, към езерото Huacarpay и древния град Pikillacta – един от най-добре запазените градове на инките. Правите като стрели улици и уникланите сгради бъдят възхита от уменията на древните строители. Турът ни продължава към Andahuaylillas – град с типична за Андите архитектура. Тук ще разгледаме църквата Chacacupe, която съхранява едни от най-добре запазените в света фрески от онзи период, златен олтар и красиви дърворезби. Обяд в местен ресторант (включен в цената). Следобяд връщане в Cusco. Свободно време. Нощувка.

Ден 9
Закуска. Трансфер от хотела до летището за полет до Лима. Кацане в Лима, посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 10
Закуска. Ранен трансфер до летището в Лима за полет за Мадрид в 11.05ч.

Ден 11
Кацане в София.


Цената включва:
 • всички трансфери по програмата;
 • професионален екскурзовод на английски език;
 • входни такси за всички музеи и места за посещение описани в програмата;
 • 8 нощувки в хотели 3*, съгласно програмата;
 • всички закуски и обяди описани в програмата;
 • медицинска застраховка с покритие 10’000 евро на човек;

Цените НЕ включват:
 • вътршен полет Lima – Cusco – Lima – около $ 235 (подлежи на препотвърждение);
 • билети за влак Ollantaytambo – Aguas Calientes – Cusco - $190 за първа класа; $165 за втора класа;
 • самолетен билет – София – Лима – София (осигурява се от клиентите)

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ
 • международен паспорт с валидност поне шест месеца от датата на влизане.
 • Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза.
 • Пътуващите със самолет дължат летищна такса в размер на 30 щатски долара.
 • На туристите е разрешен 30 до 90-дневен престой, който е подпечатан в паспортите им и върху туристическата карта, която трябва да се върне при напускане на страната. Реалната продължителност на престоя се определя от имиграционния служител при влизането.

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ
 • Туристическият престой на ден обикновено излиза между $ 25 - $ 100.
 • Пазаренето е нормално за страната, особено при таксиметровите шофьори.
 • Най-добрите места за обмяна на пари обикновено са casas de cambio (чуждестранни обменни бюра). - - Най-лесни за обмен са щатските долари и еврото.
 • Паспорт и туристическа карта на лицето трябва да се носят по всяко време.
 • От съображения за сигурност се препоръчва на туристите носенето на фотокопие на двата документа и те да са на отделно място от оригиналите

ЗАБЕЛЕЖКА:
За подробни цени и актуални дати по тази програма моля да се свържете с наш служител.
Travel Gate © 2008 foote-cards.gif Уеб Дизайн: ПроСтудио